ویکی‌ادبیات:رهنمودهای صفحه بحث

نسخهٔ تاریخ ‏۱۴ دی ۱۳۹۷، ساعت ۲۱:۰۹ توسط طراوت بارانی (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{رهنمود موضوعی|رهنمودهای رفتاری|ویکی‌ادبیات:رب}} {{این رهنمود در یک نگاه|در ص...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

الگو:رهنمود موضوعی الگو:این رهنمود در یک نگاه

الگو:جعبه راهنما۲

هدف از ایجاد صفحه‌های بحث در ویکی‌ادبیات آن بوده که ویرایش‌کنندگان ویکی‌ادبیات بتوانند دربارهٔ تغییرات مقاله‌ها یا پروژه‌ها گفت‌وگو کنند. از صفحهٔ بحث مقاله‌ها نباید به‌عنوان محلی برای بیان دیدگاه‌های شخصی استفاده شود.

وقتی در صفحهٔ بحث مقاله‌ای، مطلبی می‌نویسید برخی رویکردها به بهتر نوشتن کمک می‌کند، درحالی‌که برخی رویکردها جلوی پیشرفت بحث را می‌گیرد. سه اصل ارزشمندِ «ارتباط» و «ادب» و «مراعات» را به‌خاطر بسپارید. فهرست زیر شما را برای بهتر بحث‌کردن راهنمایی می‌کند.

نکات اصلی

ساخت صفحات بحث

صفحات بحث مثل صفحات دیگر ویکی‌ادبیات با کلیک‌کردن روی پیوند قرمز «بحث» در بالای صفحه و ایجادکردن آن ساخته می‌شود. از ساخت صفحهٔ بحث خالی فقط برای اینکه در آینده از آن استفاده شود خودداری کنید. از ساخت صفحهٔ بحثی که فقط الگوی هشدار صفحهٔ بحث در بالای آن گذاشته شده نیز پرهیز کنید. الگوهای هشداردهنده را نباید به صفحاتی که هیچ بحثی در آن‌ها نیست افزود.

پیروی از سیاست‌های ویکی‌ادبیات

همان سیاست‌هایی که دربارهٔ مقاله‌های ویکی‌ادبیات حکمفرماست درخصوص صفحهٔ بحث مقاله‌ها نیز با شدت کمتری باید اجرا شود؛ نظیر سیاست‌های اثبات‌پذیری، بیان حداکثریِ دیدگاه‌ها و تحقیق دست‌اول ممنوع. البته در صفحه‌های بحث تا حدی، ارائهٔ برخی پیشنهادها و اطلاعات شخصی نیز ممکن است، به‌شرطی که زمینه‌ساز تحقیق بیشتر و پیشبرد مقاله باشد. درهرحال، ادامه‌دادن بحث درخصوص موضوعی که از نظر سیاست‌های ویکی‌ادبیات توجیه‌پذیر نیست، مصداقی است برای استفادهٔ نادرست از صفحهٔ بحث مقاله‌ها.

همواره در بحث‌ها فرض حسن‌نیت را رعایت کنید و به‌نحوی برای دیگران پیام بگذارید که نشان دهد آنان را همکاری تلقی کرده‌اید که صاحب خرد و احساس تلقی است و درست مانند شما سعی می‌کند در ویکی‌ادبیات به‌گونه‌ای مثبت مشارکت کنند؛ مگراینکه دلایل واضحی در مغایرت با این فرض بیابید. منظور از دلیل واضح شواهدی است که فرد سوم هم بتواند آن‌ها را تأیید کند. صرف‌اینکه کاربری با نظر شما مخالفت می‌کند دلیلی بر نیت بد او نیست!

دربارهٔ زندگی‌نامهٔ افراد زنده توجه ویژه به‌خرج دهید:

ویرایش‌کنندگان باید هر مطلب منفی‌ را که منبعی ندارد یا منابعش از ویژگی‌های ذکرشده برای منابع معتبر برخوردار نیست یا تفسیر نادرستی از مطالب آن منبع را ارائه می‌دهد، از مقاله مربوط به افراد زنده حذف کنند.

استفاده صحیح از صفحهٔ بحث مقالات

  • ارتباط برقرار کنید - هر زمان تردید کردید، از طریق ارتباط برقرارکردن با دیگران، به درک بهتری از نظرات آنان دست پیدا کنید و آن‌ها را نیز به درک درستی از نظر خود برسانید. دوستانه ارتباط برقرارکردن کمک بزرگی خواهد کرد. اینکه دیدگاه خودتان را توضیح دهید همیشه فکر خوبی است. اینکه فقط دیدگاهتان را بیان کنید و دلیلی برایش مطرح نکنید، کمتر کمک می‌کند. ارائه‌کردن دیدگاه‌ها باعث می‌شود که افراد باهم به توافق جمعی برسند.
  • حاشیه نروید - صفحهٔ بحث مقاله‌ها برای بحث دربارهٔ مقاله است نه بحث‌های عمومی پیرامون موضوع مقاله و بدتر از آن بحث دربارهٔ موضوعات دیگر. صفحه‌های بحث برای بحث‌های عمومی نیستند. از آن‌ها فقط برای بحث به‌منظور بهترکردن مقاله استفاده کنید. بحث‌های حاشیه‌ای ممکن است حذف شوند.
  • مثبت فکر کنید - صفحهٔ بحث مقاله‌ها برای این است که درخصوص بهتر کردن مقاله‌ها بحث شود، نه‌اینکه از وضعیت کنونی مقاله انتقاد شود. اگر گمان می‌کنید که مقاله ایرادی دارد؛ اما نمی‌دانید چگونه باید آن را اصلاح کنید، بحث را به‌نحوی مطرح کنید که توجه دیگران را جلب کند و از آن‌ها برای اصلاح مقاله راهنمایی بخواهید.
  • بی‌طرف باشید - صفحه‌های بحث جایی برای ارائه نظرهای شخصی درخصوص اختلاف‌نظرها نیست؛ بلکه فضایی است که در آن دیدگاه‌های مطرح شده در منابع دیگر به‌بحث گذاشته می‌شود تا درنهایت به نتیجهٔ بی‌طرفانه بینجامد. گاهی این نتیجه عبارت است از منعکس‌کردن دیدگاه‌های مختلف و مخالف باهم. بهترین راه برای مطرح‌کردن موضوع آن است که منابع مرتبط با آن را پیدا کنید و در بحث به آن‌ها ارجاع دهید.
  • با واقعیت‌ها کار کنید - صفحه‌های بحث، جای بسیار مناسب برای مطرح‌کردن بحث اثبات‌پذیری است. می‌توانید درخواست کنید که منابع بیشتری برای مطالب پیدا و درج شود، درستی ارجاع به منابع و نیز اختلاف‌نظرها در منابع مختلف بررسی شود. اینکه دربارهٔ جمله‌ای منبع بخواهید بسیار مؤثرتر است تا اینکه دربارهٔ آن جمله انتقاد کنید.
  • به‌اشتراک بگذارید - صفحهٔ بحث مقاله جای خوبی برای ذخیره‌کردن قسمت‌هایی از متن مقاله‌ است که به‌دلیل نداشتن منبع از مقاله پاک شده‌اند تا اگر بعدها کسی منبع مناسبی برای آن‌ها پیدا کرد، دوباره به مقاله اضافه شوند. همچنین، بخش‌های جدیدی را که به مقاله اضافه می‌شوند می‌توان ابتدا در صفحهٔ بحث مقاله جمع‌آوری و آماده کرد و بعد به‌طور یکجا به خود مقاله منتقل کرد.
  • درخصوص ویرایش‌ها گفت‌وگو کنید - صفحه‌های بحث بهترین جا برای گفت‌وگو دربارهٔ ویرایش‌های انجام‌شده روی مقاله‌اند. اگر یکی از ویرایش‌های شما واگردانی شده‌است و شما دوباره آن را تکرار کردید، بهتر است که در خلاصه‌ویرایش ذکر کنید که ویرایش را تکرار می‌کنید و در صفحهٔ بحث مقاله هم در آن باره توضیح دهید. همچنین صفحهٔ بحث مقاله‌ها جای خوبی برای سؤال‌کردن از دیگر ویرایش‌کنندگان درخصوص ویرایش‌های آن‌هاست. اگر کاربر دیگری از شما دلیل ویرایشتان را پرسید، پاسخ کامل و مفیدی ارائه کنید.
  • پیشنهاد بدهید - پیشنهادهایی را که دربارهٔ هر مقاله دارید در صفحهٔ بحث مقاله مطرح کنید تا دیگران در زمینهٔ آن نظر دهند. این پیشنهادها می‌تواند شامل تغییر در محتوای مقاله، انتقال صفحه، ادغام دو مقاله یا ایجاد مقاله‌ای جدید براساس محتوای مقالهٔ بلند باشد.

رسوم پسندیده

  • نوشته‌هایتان را امضا کنید - در پایان نوشته‌هایتان چهار بار علامت مدک را اضافه کنید (به این شکل: ~~~~) تا وقتی صفحه را ذخیره می‌کنید به‌طور خودکار امضای شما درج شود. توجه کنید که حتی اگر امضایتان را درج نکنید هم، ویرایش کردن به‌صورت کاملاً گمنام امکان ندارد و نام کاربری یا نشانی اینترنتی شما به‌همراه ویرایشتان ثبت می‌شود.
  • متن را ساده نگاه دارید - استفاده از کلمات و عبارات کج‌نوشته یا ضخیم‌شده یا مانند آن را تاحدامکان کم کنید و فقط دربارهٔ کلمات خیلی کلیدی از این نوع نوشتار در صفحهٔ بحث استفاده کنید.
  • خلاصه بنویسید - اگر متنی بیش از ۱۰۰ کلمه نوشته‌اید، سعی کنید کوتاه‌ترش کنید. پیام‌های طولانی، معمولاً یا نادیده گرفته می‌شوند، یا اشتباه فهمیده می‌شوند. اگر واقعاً لازم است که به حاشیه‌ها بپردازید، از روش‌هایی که پایین‌تر توضیح داده شده استفاده کنید.
  • ظاهر صفحه را ساده نگاه دارید - صفحه‌بندی صفحه‌های بحث را ساده و مفهوم نگاه دارید. از بحث‌های تکراری و غیرضروری پرهیز کنید. هرچه نسبت بحث‌های ضروری به غیرضروری در صفحهٔ بحثی بیشتر باشد، بیشتر امکان دارد که توجه خواننده به بحث‌های آن صفحه جلب بشود.
  • بایگانی‌ها را بخوانید - گاهی در صفحهٔ بحث مقاله‌ها پیوندهایی به بایگانی صفحهٔ بحث می‌بینید که حاوی بحث‌های قدیمی‌ترند. اگر شما جدیداً آغاز به ویرایش آن مقاله کرده‌اید، حتماً بحث‌های قدیمی‌تر را بخوانید تا از اختلاف‌نظرهای متداول و راه‌حل‌هایی که دربارهٔ آن‌ها به‌کارگرفته‌شده آگاه شوید. حتی ممکن است جواب سؤال‌ها یا اعتراض‌های خودتان را در بحث‌های بایگانی‌شده پیدا کنید.

  • فارسی بنویسید - صرف‌نظر از اینکه برای چه کسی می‌نویسید و او به چه زبان‌هایی آشنا است، ترجیح بر این است که در ویکی‌ادبیات به‌زبان فارسی پیام بدهید. به این دلیل که پیام شما برای عموم ویرایش‌کنندگان ویکی‌ادبیات مفهوم باشد. اگر مجبورید یک پیغام را به‌زبانی غیر از فارسی بنویسید، سعی کنید ترجمهٔ فارسی آن را هم در زیرش اضافه کنید. اگر خودتان قادر به این کار نیستید، این وظیفهٔ شما است که کسی را پیدا کنید تا این کار را برای شما انجام دهد در صفحهٔ سفارتخانه درخواست دهید تا کاربری که به آن زبان آشنایی دارد به شما کمک کند.

  • به سیاست‌ها و رهنمودهای فارسی ارجاع دهید - هنگام ارجاع به سیاست‌ها و رهنمودهای ویکی‌ادبیات در بحث‌ها و نظرخواهی‌ها، درصورتی‌که ترجمهٔ بند مدنظر از سیاست یا رهنمود به‌طور صحیح و به‌روز در ویکی‌ادبیات درج است، ترجیحاً به صفحهٔ سیاست یا رهنمود در ویکی‌ادبیات ارجاع دهید.[۱]
  • نحوهٔ مطرح‌کردن نظر - گاهی در صفحهٔ بحث یک مقاله درخواست می‌شود که دیگران نظر خودشان را اضافه کنند. برای این منظور، برخی افراد نظراتشان را به‌صورت یک فهرست گلوله‌دار (با اضافه‌کردن نویسهٔ * در ابتدای سطر) مطرح می‌کنند و خلاصه‌ای از کلیت نظرشان را در ابتدای جمله به‌صورت ضخیم می‌نویسند. استفاده از این روش اجباری نیست و مخالفانی هم دارد. درهرحال، ارزش نظر شما به کیفیت آن و منطقی که پشت آن داشته‌اید بستگی دارد. همان‌طورکه بالاتر گفته شد، حتماً نظرتان را با افزودن ~~~~ امضا کنید. همیشه به‌خاطر بسپارید که رأی‌گیری نمی‌تواند جای یک بحث و تبادل‌نظر را بگیرد.
  • بحث متمرکز - از ارسال نظر در چندین صفحهٔ بحث پرهیز کنید. این روش باعث می‌شود که بحث‌ها در چند جا پخش شوند و تبادل‌نظرها کمتر امکان‌پذیر باشد. همچنین، بحث‌هایی که جای دیگری به‌نتیجه رسیده‌اند، دوباره تکرار می‌شوند که این یک تلاش بیهوده خواهد بود. به‌جای این کار، بحث‌ها را در یک جا متمرکز کنید و اگر لازم است، در صفحه‌های دیگر توجه دیگران را به بحث اصلی جلب کنید و از آن‌ها بخواهید برای ابراز عقیده به آن صفحهٔ بحث مراجعه کنند.
    اگر به بحثی برخوردید که به‌صورت غیرمتمرکز در چند صفحه راه افتاده، خوب است که بحث‌ها را به یک جا منتقل کنید و در صفحه‌های دیگر به این صفحهٔ اصلی پیوند دهید.
  • با تازه‌واردان خوب برخورد کنید - افراد تازه‌کار در ویکی‌ادبیات ممکن است با سیاست‌ها و رسوم ویکی‌ادبیات آشنا نباشند. با آن‌ها برخورد بدی نکنید و اگر کاری مغایر با رسوم ویکی‌ادبیات انجام دادند، فرض را بر سهوی‌بودن اشتباه بگذارید. محترمانه اشتباه‌شان را به ایشان گوشزد کنید، به سیاست/رهنمود/راهنمای مربوط به آن در ویکی‌ادبیات پیوند بدهید و پیشنهادی برای عملکرد بهتر به آن‌ها ارائه کنید.

رفتار نامقبول

نکاتی که در زیر ذکر می‌شوند گاهی آن‌قدر مهم است که سیاست ویکی‌ادبیات تلقی می‌شوند. نقض این نکات به‌خصوص نقض مکرر هرکدام، ممکن است به طردشدن فرد خاطی از اجتماع ویکی‌ادبیات بیانجامد.

  • حمله شخصی ممنوع است - حملهٔ شخصی یعنی گفته‌های منفی دربارهٔ ویرایش‌کنندگان دیگر. مصادیق عمدهٔ آن عبارت‌اند از:
    • توهین - مانند آنکه کسی را احمق یا بی‌سواد خطاب کنید. روش درست آن است که به دیگران درخصوص کار اشتباهشان توضیح دهید و راهی برای اصلاح آن پیشنهاد کنید.
    • تهدید - مانند اینکه دوستی‌تان با مدیران ویکی‌ادبیات را به‌رخ دیگری بکشید و او را تهدید به قطع دسترسی کنید.
    • تهدیدهای قانونی - مانند آنکه کسی را به‌علت ویرایش‌هایش در ویکی‌ادبیات تهدید به پیگرد قانونی کنید.
    • درج اطلاعات شخصی - کاربرهایی که اطلاعاتی درخصوص هویت و مسایل شخصی هر کاربر دیگر ویکی‌ادبیات را بدون رضایت او در ویکی‌ادبیات درج کنند، ممکن است برای مدتی (حتی همیشه) دچار قطع دسترسی بشوند.
  • دیگران را بد جلوه ندهید - بحث‌ها باید با هدف تبادل‌نظر مفید صورت بگیرند؛ بنابراین:
    • موقع نقل‌قول از دیگران دقیق باشید.
    • وقتی می‌خواهید به ویرایش‌های کاربران دیگر اشاره کنید، از پیوندهای تفاوت استفاده کنید.
    • به‌عنوان قاعده‌ای کلی از ویرایش‌کردن نوشته‌های دیگران خودداری کنید. استثناهای این قاعده در زیر آمده‌ است.

ویرایش نوشته‌های دیگران

صفحه‌های بحث قرار نیست جایی چاپ شود؛ پس اجباری در اصلاح غلط‌های املایی و انشایی آن‌ها نیست، به‌خصوص از این جهت که ویرایش نوشته‌های دیگران می‌تواند باعث تحریک‌شدن آن‌ها بشود.

هرگز نوشتهٔ یک کاربر دیگر را به‌نحوی که معنی آن را تغییر دهد ویرایش نکنید و به‌طورکلی از ویرایش نوشته‌ها و نظرهای دیگران در صفحه‌های بحث خودداری کنید؛ مگر هنگامی که:

  • … از نویسندهٔ آن نوشته اجازه گرفته باشید.
  • … مطالب غیرمجاز (مانند اطلاعات شخصی کاربران یا توهین و افترا) را حذف می‌کنید.
  • … حمله‌های شخصی و بی‌نزاکتی‌ها را پاک می‌کنید. چون در این بند اختلاف‌نظر مطرح است، باید قبلاً صفحهٔ حمله نکنید و اصول رعایت نزاکت را خوانده باشید.
  • … در پایان نوشتهٔ امضانشده‌ای، پیامی دربارهٔ نویسندهٔ آن اضافه می‌کنید (برای این منظور از دستور {{امضانشده|نام کاربری یا نشانی IP|تاریخ ویرایش}} استفاده کنید).
  • … در وسط یک پیام بلند، برای پاسخ به یک جزء از آن، پیامی کوتاه به‌عنوان پاسخ اضافه می‌کنید. حتماً انتهای نوشتهٔ خود را امضا کنید. نوشتهٔ شما باید به‌گونه‌ای باشد که متن اصلی از پاسخ آن به‌سادگی مشخص باشد، ترجیحاً نوشتهٔ خود را کوچک کنید، این گونه:
:<small>نوشتهٔ شما --~~~~</small>
  • … پیام‌های بلند از نظر صفحه‌بندی اشکال دارد؛ زیرا خواندنش مشکل می‌شود. در این حالت، فقط صفحه‌بندی را اصلاح کنید و محتوای پیام را تغییر ندهید.
  • در صفحهٔ بحث خودتان، می‌توانید نوشته‌های دیگران را پاک کنید؛ اما توجه کنید که بایگانی کردن صفحه‌های بحث ترجیح داده می‌شود و پاک کردن نوشته‌های دیگران بدون داشتن دلیل خوبی برای این کار، یک رفتار نامناسب است. توجه کنید که این قاعده فقط برای پاک‌کردن کل نوشتهٔ آن نفر است و شما اجازه ندارید بخشی از نوشته را به‌شکلی پاک کنید یا تغییر دهید که محتوای آن دچار تغییر شود.

ویرایش نوشته‌های خودتان

سعی کنید از ویرایش نوشته‌های خودتان تاحدامکان بپرهیزید؛ چراکه ممکن است دیگران آن نوشتهٔ شما را در جای دیگری به‌شکل فعلی، نقل‌قول کرده باشند. قبل از ذخیره‌کردن نوشته‌هایتان، از آن‌ها پیش‌نمایش بگیرید تا مطمئن شوید که آن‌ها را بدون غلط ذخیره می‌کنید. اگر مطلبی را به‌اشتباه در صفحه یا بخشی نوشتید یا دیدگاهتان تغییر یافته‌ است، می‌توانید کل نظرتان را پاک کنید البته درصورتی‌که هنوز کسی به آن پاسخ نداده باشد. اگر کسی به نوشتهٔ شما پاسخ داده یا آن را نقل‌قول کرده‌است، باید از پاک کردنِ نظرتان اجتناب کنید؛ چون واکنش‌ها و پاسخ‌هایی را که به نظرِ شما داده شده‌ است، گنگ خواهد کرد.

وقتی می‌خواهید نوشتهٔ خودتان را که به آن پاسخ داده شده است، دوباره ویرایش کنید، چند راه حل پیش‌رو دارید:

  • از کسی که به آن پاسخ داده، بپرسید که آیا تغییردادن یا پاک‌کردن بخشی یا تمام چیزی که نوشتید از نظر او اشکال دارد یا نه.
  • نوشتهٔ قبلی‌تان را پاک نکنید؛ بلکه خط بزنید (به قبل از آن دستور <s> و به بعد از آن دستور ‎</s>‎ را اضافه کنید: <s>...</s>).

اختلاف‌نظر

برای حل اختلاف‌نظرهایتان با هر ویرایش‌کنندهٔ دیگر ویکی‌ادبیات، قواعد شیوهٔ حل اختلاف را بخوانید.

استانداردهای فنی و صفحه‌بندی

صفحه‌بندی

  • بخش‌های جدیدی در انتهای صفحه اضافه کنید - اگر مطلب جدیدی را در بالای صفحه اضافه کنید ممکن است دیده نشود یا گیج‌کننده باشد. همیشه مطالب جدید در زیر مطالب قبلی و در انتهای صفحه اضافه می‌شوند. به این ترتیب توالی زمانی بحث‌ها حفظ می‌شود. یک راه سریع برای انجام این کار آن است که روی دکمهٔ «+» در بالای صفحهٔ بحث کلیک کنید تا بخش جدید ایجاد شود (به راهنمای استفاده از صفحه‌های بحث نیز مراجعه کنید).
  • بین مطالب مختلف فاصله بگذارید - اگر در یک پیغام می‌خواهید به بیش از یک نکته اشاره کنید، خوب است متن را در چند بند (پاراگراف) بنویسید. بین هر بند با بند بعدی باید یک سطر خالی بگذارید.
  • از الگوی ریسمانی در بحث استفاده کنید - آنچه در پاسخ به مطلب قبلی می‌نویسید با دندانه‌دار کردن متن (با استفاده از اضافه کردن نویسهٔ : به ابتدای سطر، به تعداد لازم) از متن بالایی متمایز کنید (به راهنمای استفاده از صفحه‌های بحث نیز مراجعه کنید).

عنوان‌ها و بخش‌های جدید

  • برای هر موضوع جدید یک بخش جدید ایجاد کنید - به این ترتیب، بحث‌های مربوط به آن موضوع از بقیهٔ بحث‌ها متمایز می‌شوند. به‌علاوه، آن بخش از طریق «فهرست مندرجات» در بالای صفحهٔ بحث، دردسترسی خواهد بود. همان‌طورکه پیش‌تر ذکر شد، با استفاده از دکمهٔ «+» در بالای صفحهٔ بحث، این کار به‌آسانی انجام می‌شود.
  • عنوان هر بخش را مناسب مقاله انتخاب کنید - عنوان هر بخش در صفحهٔ بحث باید نشان دهد که موضوع آن بخش، کدام‌یک از قسمت‌ها یا خصوصیات مقاله‌ است. عنوانی مانند این مقاله بد است را استفاده نکنید؛ به‌جای این کار، در عنوان ذکر کنید که کجای مقاله بد نوشته شده‌ است.
  • عنوان‌ها را بی‌طرفانه انتخاب کنید - عنوان باید مشخص کند که موضوع بحث چیست، نه‌اینکه به یکی از دیدگاه‌های موجود اشاره کند. در همین راستا:
    • ویرایش خاص را ستایش نکنید - ممکن است منظور شما ستودن ویرایش خاص در متن مقاله باشد؛ اما توجه کنید که از دید کسی که با آن دیدگاه مخالف است، این کار شما وجههٔ دیگری پیدا می‌کند.
    • در عنوان‌ها انتقاد نکنید - چیزی که شما با لحن انتقادی از آن صحبت می‌کنید محصول ویرایش دیگر ویرایش‌کنندگان ویکی‌ادبیات است و لحن انتقادی شما ممکن است از طرف آن‌ها نوعی حمله قلمداد شود.
    • در عنوان به کاربر خاصی اشاره نکنید - نباید سعی کنید که کاربر خاصی را به‌بحث بکشانید. عنوان باید به‌شکلی باشد که همه بعد از خواندن آن به پاسخ‌دادن علاقه‌مند شوند.

پیوندها، زمان، عنوان صفحه

  • آزادانه پیوند بدهید - پیوند دادن به دیگر مقاله‌ها در صفحه‌های بحث کار مفیدی است و پیوند دادن به مقاله‌هایی که هنوز ایجاد نشده‌، ممکن است منجر شود که تدریجاً به بالای فهرست صفحه‌های لازم رانده شوند.
  • تاریخ و ساعت را براساس زمان هماهنگ جهانی (UTC) بیان کنید، مثلاً وقتی که به زمان اعمال ویرایش یا انتقال یک صفحه اشاره می‌کنید.
  • وقتی دربارهٔ نام مقاله صحبت می‌کنید به نام فعلی اشاره کنید - این مسئله زمانی که مقاله‌ای انتقال داده می‌شود (نامش تغییر می‌کند) اهمیت دارد. در این مواقع صفحهٔ بحث هم معمولاً منتقل می‌شود و اگر شما به نام قبلی اشاره کنید، باعث گیج‌شدن خواننده می‌شوید.

صفحه‌های بحث طولانی

صفحه‌های بحث کاربری

درخصوص صفحه‌های بحث کاربری با سختگیری کمتری برخورد می‌شود. اگرچه کاربرها اجازه دارند که محتوای صفحهٔ بحث خودشان را پاک کنند، ترجیح بر این است که محتوا را بایگانی کنند. (به توضیحات بالاتر و به صفحهٔ کاربری مراجعه کنید).
برخی از پیغام‌های خاص را نمی‌توان از صفحهٔ بحث کاربری پاک کرد؛ مثل درخواست‌های بازشدن کاربر قطع دسترسی‌شده که توسط مدیران مردود می‌شوند و الگوهای حذف سریع.
سایر متونی که کاربر حق پاک کردنشان را از صفحه بحث خودش ندارد، به‌شرح زیر است:

  • محرومیت‌هایی که درحال‌حاضر برقرار است، شامل اطلاعات مربوط به قطع دسترسی جاری که کاربر درخواست بازشدن کرده‌ است. محدودیت‌های ویرایشی اعمال‌شده توسط هیئت حکمیت و پیغام‌های حساب زاپاس تأییدشده.
  • الگوهای نظرخواهی برای حذف (مادامی که بحث جاری است.)

جستارهای وابسته

یادداشت‌ها