ویکی‌ادبیات:امضا

از ویکی‌ادبیات
پرش به ناوبری پرش به جستجو

الگو:رهنمود موضوعی

الگو:فهرست رهنمودها

امضا در صفحه‌های بحث ویکی‌ادبیات، نام مستعاری است که برای خود انتخاب کرده‌اید. این نام با هر بار قرار دادن ۴ علامت مدک (این‌ گونه: ~~~~) به‌همراه تاریخ و ساعت همان لحظه، به‌نمایش درمی‌آید.

به‌طور مثال، کاربری که نام مستعارش «میراث» است و در تاریخ ۷ نوامبر ۲۰۲۴ میلادی و ساعت ۱۱ و ۵ دقیقه صبح از ۴ علامت مدک استفاده کند، چیزی شبیهِ خط زیر به‌عنوان امضایش به‌نمایش درمی‌آید:

میراث ۷ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۰۵ (UTC)

در ویکی‌ادبیات، امضای شما نشان‌دهندهٔ هویت شماست.

تغییر شکل امضا

محل واردکردن متن امضا در صفحهٔ ترجیحات
پرونده:صفحه ترجیحات.PNG
نمایی از صفحه «ترجیحات من»

برای تغییر شکل امضای خود می‌توانید از متن ساده، کدهای HTML و الگوهای ویکی‌ادبیات استفاده کنید. برای این کار باید به بخش ترجیحات خود رفته و متنی را که می‌خواهید جایگزین امضای شما شود را در فیلد «امضای تازه» وارد کنید و سپس روی دکمهٔ الگو:Key press کلیک کنید.

هر متنی که در این فیلد قرار داده شود به‌جای نام کاربری شما قرار گرفته و به‌صورت خودکار به صفحه کاربری‌تان پیوند داده می‌شود. درصورتی‌که مایل نیستید متن‌های داخل این فیلد به‌صورت خودکار به صفحه کاربری شما لینک شوند، باید گزینه «امضا به‌صورت ویکی‌متن درنظر گرفته شود (بدون درج خودکار پیوند)» را علامت بزنید.

نمونه تفاوت امضا با درج خودکار پیوند و بدون آن:

استفاده از ۴ علامت مدک با درج خودکار پیوند:

میراث ۲۷ اوت ۲۰۰۹، ساعت ۱۱:۰۵ (UTC)

استفاده از ۴ علامت مدک بدون درج خودکار پیوند:

میراث ۲۷ اوت ۲۰۰۹، ساعت ۱۱:۰۵ (UTC)

زمانی که امضای خود را تغییر می‌دهید به این نکته توجه کنید: امضاهای گیج‌کننده یا مبهم تأثیر منفی روی دیگر کاربران می‌گذارند. امضاهای خیلی طولانی خواندن بحث‌ها را مشکل می‌کنند و ویرایش در صفحه‌های بحث را دشوار می‌سازند. امضاهای که قالب‌بندی زیادی دارند، فضای مفید زیادی را اتلاف می‌کنند و خواندن و ویرایش صفحه‌ها را سخت می‌کنند.

جعل امضا

الگو:Shortcut هرگز از امضای دیگر کاربران استفاده نکنید. جعل هویت کاربران دیگر با استفاده از نام کاربری یا امضای او ممنوع است. تغییر کدهای امضا به‌گونه‌ای که آن را در حد درخور ملاحظه‌ای شبیه به‌امضای کاربر دیگری کند نیز ممکن است نوعی جعل هویت تلقی شود. تغییر کدهای امضایتان به‌گونه‌ای که به صفحهٔ بحث کاربر دیگری پیوند دهد مجاز نیست. معمول این است که امضاها تا حدی نمایانگر نام کاربر باشند، هرچند این موضوع به‌صورت مطلق لازم نیست.

اگر کاربری را دیدید که امضای دردسرسازی دارد یا هویت حساب دیگری را جعل می‌کند، مناسب است که از آن کاربر بخواهید به فکر تغییر امضای خود باشد تا با ملزومات این رهنمود همخوانی پیدا کند. هنگام ارائهٔ چنین درخواست‌هایی، همیشه مؤدب باشید و با فرض حسن‌نیت پیش روید. از همان ابتدا فرض نکنید که کاربر عمداً امضای دردسرساز یا نامناسبی برگزیده‌ است. اگر از شما خواسته‌ شد که امضای خود را تغییر دهید، خواهشمندیم درخواست‌های مؤدبانه را به حمله تفسیر نکنید. ازآنجایی‌که پیروزی ویکی‌ادبیات در کار گروهی مؤثر است، هر دو طرف باید همکاری کنند تا به یک راه‌حل مقبول یکدیگر دست یابند.

قالب‌بندی امضا ممکن است موضوع درخواست برای اظهارنظر باشد که گاهی منجر به بحث‌های بسیار داغی شده‌ است. در نمونه‌ای در ویکی انگلیسی، کاربری که از تغییر امضای نامناسب خود خودداری می‌کرد، درنهایت توسط هیئت داوری موظف به انجام این کار شد.[۱] این راه‌حل نهایی برای کاربرانی است که از همکاری با درخواست‌های معقول خودداری می‌کنند. هنگام برخورد با امضاهایی که مشکل‌سازبودن مستعدند، اغلب رعایت نزاکت کافی است و مانع تبدیل‌شدن وضع به یک اختلاف می‌شود.

نما و رنگ امضا

امضای شما نباید چشمک‌زن یا دارای نوار نوردش باشد یا به هر شکل دیگری اسباب زحمت یا رنجاندن دیگر ویرایشگران را فراهم آورد

  • از استفاده از نشانه‌گذاری‌هایی مانند <big> و <font size="3"> و برچسب‌هایی که متن درشت می‌سازد یا خط‌شکن‌ها (برچسب‌های <br />) بپرهیزید. این برچسب‌ها دیدن متن‌های کناری را دشوار می‌کند. استفاده محدود از فاصله‌نشکن (نویسه‌ای که با دو کلید Altسمت راست+فاصله) برای اطمینان از اینکه امضا در یک خط نمایش می‌یابد مجاز است.
  • در استفاده از بالانویس و پایین‌نویس صرفه‌جو باشید. گاهی این‌ گونه نوشته‌ها نیز می‌توانند بر نمایش متن‌های کناریشان تأثیر بگذارند.
  • امضایتان را آن‌قدر کوچک نکنید که خواندنش سخت شود.
  • ازآنجایی‌که برخی کاربران مشکل بینایی دارند، زیاد از رنگ‌ها استفاده نکنید. اگر اصرار دارید که از رنگ‌های مختلف در امضایتان استفاده کنید، خواهشمندیم مطمئن شوید که نتیجه به‌وسیلهٔ افراد دچار کوررنگی، دید رنگی معیوب و دیگر مشکلات بینایی، خواندنی است.
  • از خط‌های افقی در امضای خود استفاده نکنید (----).

اگر می‌خواهید امضایتان فقط برای خودتان با یک رنگ دیگر نمایش یابد، می‌توانید از کد زیر در ویژه:صفحه من/common.css استفاده کنید. کافی است به‌جای Username نام کاربری خودتان را بنویسید.

#bodyContent a[title="کاربر:Username"] { background-color: #ff7700; color: #ffffff;}

طول امضا

امضای خود را هم در نمایش و هم در نشانه‌گذاری کوتاه نگاه دارید.

امضای بسیار بلند که دارای نشانه‌گذاری‌های زیاد اچ‌تی‌ام‌ال/ویکی باشد، ویرایش صفحه‌ها و گفت‌وگو را به‌دلایل زیر دشوارتر می‌کند:

  • امضایی که بیش از دو یا سه خط در صفحهٔ ویرایش جا بگیرد موجب درهم‌ریختگی صفحه می‌شود و تشخیص نوشته‌ها از امضاها را دشوارتر می‌کند.
  • امضای طولانی به مشارکت کاربر برجستگی نابجا می‌دهد.
  • امضایی که نشانه‌گذاری‌های بلند اچ‌تی‌ام‌ال/ویکی دارد و فاصله هم ندارد، موجب می‌شود جعبه‌های ویرایش ویرایشگران بی‌جهت دارای نوار نَوَرد افقی شود (هر کاربری می‌تواند به این گونه امضاها فاصله اضافه کند).
  • امضایی که فضای زیادی در جعبهٔ ویرایش اشغال می‌کند موجب جابه‌جایی دیدگاه‌های معنی‌دار می‌شود و ویرایشگر را هنگام نوشتن پاسخ مجبور به نوردش می‌کند.
  • درج چنین امضاهای بلندی در گفت‌وگوها، خواندن دیدگاه‌ها را هنگامی که ویرایشگر پاسخش را برنامه‌ریزی می‌کند، مشکل می‌کند.

نرم‌افزار به‌صورت خودکار امضاهای خام یا سادهٔ بلندتر از ۲۵۵ نویسه در کد را بُرش می‌زند؛ اما اگر از جانشینی الگوها یا صفحهٔ دیگری استفاده می‌کنید، خواهشمندیم مطمئن شوید که محدودیت طول را نمی‌شکنید؛ چراکه نرم‌افزار این کار را به‌صورت خودکار انجام نمی‌دهد.

پیوندها

پیوندهای درونی

امضاها باید دست‌کم یک پیوند درونی به صفحهٔ کاربری شما، صفحهٔ بحثتان یا صفحهٔ مشارکت‌هایتان برقرار کند؛ این کار به دیگر ویرایشگران اجازه می‌دهد به‌سادگی به‌صفحهٔ بحث شما و سیاههٔ مشارکت‌هایتان دسترسی یابند. نداشتن چنین پیوندی اغلب نوعی مانع تلقی می‌شود.

اگر هنگام ایجاد تغییرات به‌صورت تصادفی پیوندها را از بین بردید، صفحهٔ چگونگی تعمیر امضایتان را ببینید. هنگامی که امضای خود را در صفحهٔ کاربری یا بحثتان می‌گذارید، پیوندی که به همان صفحه برقرار است، غیرفعال شده و به‌رنگ مشکی و پررنگ نمایان می‌شود؛ بنابراین برای تمرین امضاکردن از جاهای دیگر مانند صفحهٔ تمرین استفاده کنید.

پیوندهای دردسرساز

بهتر است اطلاعات را به‌جای امضا در صفحهٔ کاربری‌تان بگذارید. دیگر پیوندهای درونی مختصرِ، اگر برای آسان‌کردن ارتباط‌ها یا فراهم‌آوردن اطلاعات عمومی باشد معمولاً تحمل می‌شود؛ اما اگر از آن‌ها نوعی جارزنی برای برخی اهداف برداشت شود ناخوشایند خواهد بود.

از آوردن پیوندهای درونی‌ای مانند اینجا را امضا کنید!!! که به یک صفحهٔ امضا پیوند می‌خورند بپرهیزید.

پیوند به بیرون

در امضای خود به وبگاه‌های بیرونی پیوند نزنید. فرستادن توده‌ای از پیوندها به یک وبگاه مشخص در ویکی‌ادبیات به‌شدت ناصحیح شمرده می‌شود. اینکه در هر امضای خود به وبگاهی خارجی پیوند دهید ممکن است هرزنامهنویسی یا تلاشی برای بالابردن رتبهٔ وبگاه‌تان در جویشگرها (که در عمل نتیجه‌ای هم نخواهد داشت) تلقی شود. اگر می‌خواهید ویکی‌نویسان دیگر را از وبگاهی که در آن مشارکت دارید آگاه کنید، می‌توانید این کار را در صفحهٔ کاربری‌تان انجام دهید.

تراگنجانش الگوها (یا صفحه‌های دیگر)

تراگنجانش الگوها و تابع‌های تجزیه‌گر در امضا (مانند آن‌هایی که به‌صورت {{کاربر:نام/امضا}} به‌کار می‌روند) ممنوع است. دلیل برای این ممنوعیت:

  • الگوهای به‌کاررفته در امضاها حتی اگر کاربر پروژه را ترک کند، با هدف خراب‌کاری‌هاست .
  • برخی اسکریپت‌های خودکار (ربات‌ها) به‌منظور بایگانی کردن صفحهٔ‌های بحث فعال طراحی شده‌اند. این ربات‌ها متن صفحهٔ بحث را می‌خوانند؛ اما محتوای الگوهای تراگنجانیده را نمی‌خوانند و بنابراین آن‌ها را به‌عنوان امضا نخواهند شناخت.
  • امضاهای الگویی کوچک‌اند؛ اما بار بی‌جهتی روی کارسازها می‌گذارند. امضاهای تراگنجانیده نیازمند پردازش بیشتری هستند—هرگاه شما متن امضایتان را تغییر دهید، همهٔ صفحه‌های بحثی که در آن‌ها امضا کرده‌اید باید از نو حافظهٔ نهانشان نوشته شود.
  • جانشین کردن الگوها جایز است؛ اما به‌سختی نهی می‌شود. چراکه بسیاری از این الگوها معمولاً یا طول مناسب امضا (۲۵۵ نویسه) را زیر پا می‌گذارند یا یک روش زائد برای ایجاد همان امضا از راه امضای خام خواهند بود.

امضاهای ساده متنی، که همراه محتوای صفحه ذخیره می‌شوند و منابع بیشتری نسبت به خود دیدگاه‌ها مصرف نمی‌کنند، چنین مشکلاتی ندارند.

رده‌ها

امضاها نباید شامل رده باشند. رده‌بندی صفحه‌ها برپایهٔ کسانی که آن‌ها را ویرایش کرده‌اند بی‌فایده‌ است و چنین اطلاعاتی را می‌توان با استفاده از فهرست مشارکت‌ها به‌دست آورد. بسیاری از ابزارهای شمارش ویرایش هم این اطلاعات را فراهم می‌آورند.

امضا با تاریخ خورشیدی

برای استفاده از تاریخ خورشیدی در امضای خود باید الگوهای مرتبط را در فیلد امضا در صفحه ترجیحات خود وارد کنید:

فرض کنیم که نام کاربری شما «میراث» باشد. در این صورت باید از کدی شبیه به این استفاده کنید:

[[کاربر:میراث|میراث]] {{subst:#time:xij xiF xiY}}، ساعت {{subst:CURRENTTIME}} (UTC)

که نتیجه می‌دهد:

میراث ۱۴ مرداد ۱۳۸۸، ساعت ۱۱:۰۵ (UTC)

اگر بخواهید در امضای خود پیوندی به صفحهٔ بحث خود هم بدهید، کد امضا چیزی شبیه کد زیر خواهد شد:

[[کاربر:میراث|میراث]]؛[[بحث کاربر:میراث|گفت‌وگو]] {{subst:#time:xij xiF xiY}}، ساعت {{subst:CURRENTTIME}} (UTC)

که نتیجه می‌دهد:

میراث-گفت‌وگو ۱۴ مرداد ۱۳۸۸، ساعت ۱۱:۰۵ (UTC)

نکات مهم

  • ازآنجایی‌که در دو مثال بالا داخل امضا به یک یا چند صفحه پیوند داده شده‌ است، پس حتماً باید گزینه «امضا به‌صورت ویکی‌متن درنظر گرفته شود (بدون درج خودکار پیوند)» را علامت بزنید تا ویکی‌ادبیات روی پیوندهای شما کاری انجام ندهد و آن‌ها را به‌همان‌گونه که هستند نمایش دهد.
  • تاریخ خورشیدی به‌صورت دستی به بخش امضای خام اضافه شده‌است، بنابراین همواره باید از فقط ۳ علامت مدک برای امضا استفاده کنید تا تاریخ میلادی خودبه‌خود به انتهای امضای شما اضافه نشود.

امضا به‌وقت محلی

به‌وقت ایران

در ویکی‌ادبیاتی فارسی به‌طور پیش‌فرض زمان امضا، زمان هماهنگ جهانی با علامت اختصاری لاتین (UTC) است. برای استفاده از وقت ایران در امضا می‌توانید از {{جا:به‌وقت ایران}} استفاده کنید.

می‌توانید کد زیر را به انتهای امضای خود اضافه کنید و از ۳ مدک استفاده کنید.
{{جا:#time:xij xiF xiY، ساعت H:i (ایران)|{{جا:به‌وقت/تهران}}}}

برای پیوندداربودن وقت ایران کد مقابل را به انتهای امضای خود اضافه کنید.

{{جا:#time:xij xiF xiY، ساعت H:i ([[ساعت رسمی ایران|ایران]])|{{جا:به‌وقت/تهران}}}}
نتیجه افزودن کد فوق به‌امضا: میراث ۱۴ آبان ۱۳۹۰، ساعت ۱۸:۰۶ (ایران)

و برای پروژه‌های خواهر ویکی (ویکی‌نسک، ویکی‌واژه، ویکی‌گفتاورد، ویکی‌خبر، ویکی‌نبشته و...) از گزینهٔ کد زیر را به انتهای امضای خود اضافه کنید، بهره بگیرید:

{{جا:#time:xij xiF xiY، ساعت H:i ([[\w:ساعت رسمی ایران|ایران]])|{{جا:به‌وقت/تهران}}}}

مصادیق ممنوع

استفاده از کدهای پیچیده و طولانی، محتوای توهین‌آمیز، تبلیغاتی و تهاجمی در امضا ممنوع است، همچنین استفاده از تصویر در امضا ممنوع ، چون به سِرورهای ویکی‌ادبیات فشار می‌آورَد.

نمونه امضا

برای الگوگیری و ساخت امضای مختص خود، گالری امضای کاربران ویکی‌ادبیات را مشاهده کنید.

پانویس