بدیع‌الزمان فروزانفر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌ادبیات
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۳۶: خط ۳۶:
|Soure_id =
|Soure_id =
}}
}}
'''بدیع‌الزمان فروزانفر''' (زادهٔ ۱۴ شهریور ۱۲۷۶ در [[بشرویه|بُشرویه خراسان جنوبی]] - درگذشتهٔ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۹ در [[تهران]])، [[استاد]] [[زبان فارسی|زبان و ادبیات فارسی]]، منتقد و پژوهشگر ادبی، مصحح، شاعر، و سیاست‌ورز معاصر است.
'''بدیع‌الزمان فروزانفر''' (زادهٔ ۱۴ شهریور ۱۲۷۶ در [[بشرویه|بُشرویه]] [[خراسان جنوبی]] - درگذشتهٔ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۹ در [[تهران]])، [[استاد]] [[زبان فارسی|زبان و ادبیات فارسی]]، منتقد و پژوهشگر ادبی، مصحح، شاعر، و سیاست‌ورز معاصر است.


'''داستانک'''
'''داستانک'''

نسخهٔ ‏۱۸ دی ۱۳۹۷، ساعت ۰۹:۱۱

بدیع‌الزمان فروزانفر
بدیع‌الزمان فروزانفر
زادروز۱۴ شهریور ۱۲۷۶ ه‍.خ
بُشرویه
درگذشت۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۹ (۷۳سالگی)
تهران
آرامگاهباغ طوطی (صحن شاه عبدالعظیم)
ملیتالگو:پرچم
نام‌های دیگرمحمدحسین بُشرویه‌ای
نقش‌های برجستهاستاد برجستهٔ زبان و ادبیات فارسی
لقبشیخ عبدالجلیل
ضیاء[۱]
مذهباسلام شیعه
والدینآقا شیخ علی بُشرویه‌ای

بدیع‌الزمان فروزانفر (زادهٔ ۱۴ شهریور ۱۲۷۶ در بُشرویه خراسان جنوبی - درگذشتهٔ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۴۹ در تهراناستاد زبان و ادبیات فارسی، منتقد و پژوهشگر ادبی، مصحح، شاعر، و سیاست‌ورز معاصر است.

داستانک

تشبیه به فروزانفر

نصرالله فلسفی می‌گفت: اول بار، که عیسی صدیق‌اعلم، وزیر فرهنگ شد، با سعید نفیسی و بدیع‌الزمان فروزانفر و عباس اقبال برای تبریک‌گویی به منزلش رفتیم. پاییز بود و هوا کمی سرد و فروزانفر پالتو داشت. موقع خداحافظی، صدیق اعلم به احترام مقام علمی فروزانفر پالتوی او را برداشت تا بر او بپوشاند. فروزانفر، که از وزرای پیش از صدیق چنین ادبی ندیده بود، از پوشیدن پالتو اِبا و خود را کج و دور می‌کرد و می‌کوشید که پالتو را از صدیق بگیرد و شخصا بر تن کند. صدیق برای آرام کردنِ فروزانفر گفت: اشکالی ندارد، بگذارید بر شما بپوشانم. این‌کار از آدابِ جدید است و وظیفۀ میزبان. من هم وقتی به امریکا رفته بودم، به دیدن فورد متمول رفتم. او، با وجود تفاوت سن و مقام خود، پالتوی مرا گرفت و من پوشیدم. پس از خروج از خانۀ صدیق، فروزانفر گفت: رفقا دیدید که صدیق چه بدجنسی‌ای کرد. پرسیدیم: مگر چه کرد؟ گفت: مرا به خودش تشبیه کرد و خودش را به فورد. (آینده، ۱۳۶۲:‌ ص۴۳۳)