بحث کاربر:آرامش
پرش به ناوبری
پرش به جستجو
درود
بررسی و اعلام نکات مدخل
سه کتاب
- مدخل بسیار طولانی است.
- منبع چاپی اصلاً بررسی نکردی. مقالههای زیادی در مجلههای گوناگون با موضوع این کتاب بهچاپ رسیده است. حتماً سری به کتابخانهها بزن و منابع چاپی بررسی کن.
- آغازنامه: شامل مختصری از اطلاعات کتابشناختی است در حد ۵۰ واژه.
- لید هم همچنان بد نوشته شده است. لید: مختصری از هرآنچه در مدخل میگذرد حداکثر در ۱۵۰ واژه. درنتیجه باید انتهای کار نوشت و جانکلام باشد شبیه چکیدهٔ مقاله. بهنحوی که بتوان همچون کنفرانسی ۳ دقیقهای درباب مدخل آن را ارائه داد.
- بودجهبندی این کتاب بسیار مهم بود که پرداخته نشده. میزان پرداخت نویسنده به هریک از سه مجموعه جای صحبت دارد. بهروشی کاربردی و اثرگذار. مدخل «تاریخ تحلیلی شعر نو» را هم بهلحاظ شیوهٔ پرکشش و جذاب ارائه مطالب بررسی کنید هم نحوهٔ نوشتن. مدخل «بازاندیشیِ زبان فارسی» را هم ببینید.
- «سه کتاب نوشتۀ زویا پیرزاد، شامل سه مجموعه داستان است، با محوریتی از زنانگی، عشقی سرد و ناممکن، که خواننده را ورای جنسیت و اندیشه، با خود همراه میسازد. سال ۱۳۸۱ سرآغازی شد برای انتشار این اثر، که استقلال چاپی آنها در گذشتهٔ، زنجیرۀ همبستگیشان را از هم نگسست و بعدها با حروف چینی جدید و افزوده شدن داستان «لنگه به لنگهها»[۱]، انتشار موفق آن به صورت یک کتاب بر دوش نشر مرکز افتاد. گفتنی است نشر مرکز این اثر ارزشمند را تکتنه به چاپ چهل و هشتم رساند.[۲][۳]»
ویراستهٔ آغازنامه
- سه کتاب گردهمایی سه مجموعهداستان است؛ نوشتهٔ زویا پیرزاد و با محوریت زن و مقولهٔ عشق در ژانر واقعگرایی. برخی از داستانهای این مجموعهٔ سهگانه را به چند زبان ترجمه کردند و اثر جوایزی نیز در کارنامهٔ خود دارد. نشر مرکز از ۱۳۸۱ تاکنون «سه کتاب» را چهلوهشت نوبت چاپ و در (جمعکل) تیراژ به دست علاقمندان رسانده است.
ادامهٔنکات
- شخصیتپردازی برای کسانی که نخواندهاند، باید گزارشی مختصر باشد و برای کسانی که خواندهاند، مفصلتر. شبیه آنچه در قلب زیبای بابور به آن پرداختیم.
- مطالب پراکنده در مدخل آورده شده است. بهویژه بخشی که مربوط به زن و پیرامون آن است. از داستانکی که با تیتر «زنان، مرکز دلمشغولیهای من» که اساساً داستانک نیست تا بخش فریاد اعتراض به سنتهای زندگی زنان، همگی این بخشهای مرتبط با موضوع زن و دغدغهٔ پیرزاد باید بسیار بهتر سامان داده شود.
- داستانکها درونمایهٔ داستانک ندارد. بهویژه اینکه برخی اساساً مرتبط با سه کتاب نیست.
- مطالب مربوط به سبک اثر، در کل مدخل پراکنده است. چیدمان مطالب را بیشتر دقت کنید تا انسجام متن حفظ شود.
- بسیاری بخشها باید مختصر نوشته شود؛ مثل یک روز مانده به عید پاک، کسان داستان، نقد هر دو مجموعهداستان طعم گس خرمالو و یک روز مانده به عید پاک، ساختارهای موازی، از هیچ میتوان داستان نوشت و... .
- روش منبعدادن نیز صحیح نیست. وقتی چند منبع برای نوشتن بخشی مطالعه میشود باید از هر منبع بخشی را برگزید و در مدخل آورد؛ درنتیجه انتهای هر بخش یا جمله منبع خودش ذکر میشود. نوشتن چندین پاراگراف و درج منابع مرتبط با آنها در انتهای پاراگراف غلط است.
- علاوهبر بحثهای محتوایی، فاصلههای زیاد در مدخل صفحهآرایی را نازیبا کرده و لازم است عکسها نیز بسیار کوچکتر شود.
- نکات را اعمال و اعلام کنید تا مدخل مجدداً بررسی شود.
- سپاس