صور

از ویکی‌ادبیات
پرش به ناوبری پرش به جستجو

سرآغاز (شناسه)

صور
نویسندهحسینعلی جعفری
ناشرسروش
تاریخ نشر1400
شابک978-9641218852
تعداد صفحات364
سبکادبیات ایران, ادبیات داستانی, رمان
قطعرقعی

کتاب «صور» را حسینعلی جعفری نوشته و محمدحسن شاهنگی ویراستاری کرده و انتشارات سروش در سال ۱۴۰۰ در ۳۶۲ صفحه منتشر کرد . این کتاب در سال اول به چاپ دوم رسید. این رمان تحلیلى از اوضاع جهان اسلام با توجه به گذشتهٔ ناآرام فلسطین است.  این کتاب در پانزدهمین جشنواره جلال آل احمد  در بخش داستان بلند و رمان شایسته‌تقدیر شده است.

سرنوشته (چکیده)

رمان صور می خواهد علاقه مندی مسلمین (از هر فرقه ای) به امام حسین (ع) را در قالب داستانی از حضور یک پیرمرد فلسطینی به نمایش بگذارید. حسینعلی‌ جعفری، متولد 1347 در روستای میاناب ساری و مقیم سمنان، دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی، مدرس دانشگاه و دبیر هنری بخش داستان جشنواره شعر و داستان انقلاب است. در کارنامه ادبی او آثاری همچون «دقیقا نیمه شب»، «افرا»، «من سرباز هخامنشی بودم»، «ساعت‌ها همه خوابند» و «الو لیلی» وجود دارد.کتاب صور روایتگر داستانی است شیرین و در عین حال غم انگیز از پیرمردی فلسطینی به نام ابوخالد، که قصد دارد در راهپیمایی عظیم اربعین شرکت کند همچنین این رمان تحلیلى از اوضاع جهان اسلام با توجه به گذشته تاریخ دردناک فلسطین است.

خلاصه اثر

کتاب صور داستانی از حضور یک پیرمرد فلسطینی به نام ابو خالد است. این پیرمرد فلسطینی با وجود سختی راهپیمایی اربعین، به عشق امام حسین(ع)، تمام این سختی ها را به جان می خرد و در دوران خفقان صدام و بعثی ها راهپیمایی خود را از قدس شروع می کند. در واقع درون‌مایه صور پیوند میان قدس و کربلا است. در لا به لای داستان نویسنده تحلیلی نیز از اوضاع جهان اسلام خصوصا در فلسطین ناآرام را نیز ارائه می دهد.

حسینعلی جعفری تلاش دارد تصویری از گذشته‌ ملتهب و مشوش و اوضاع و احوال فلسطین به مخاطب ارائه دهد و علاوه بر گذشته فلسطین ارتباط معناداری میان فلسطین  وکربلا بنا کند. در واقع می خواهد به طور عینی و داستانی جمله معروف «راه قدس از کربلا می‌گذرد.» را به تصویر کشد و بگوید که امام حسین(ع) اختصاص به شیعیان ندارد و برای تمام ادیان و مردم دنیا کشتی نجات و چراغ هدایت است.

درباره نویسنده

حسینعلی‌ جعفری، متولد 1347 در روستای میاناب ساری و مقیم سمنان، دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم سیاسی، مدرس دانشگاه و دبیر هنری بخش داستان جشنواره شعر و داستان انقلاب است. در کارنامه ادبی او آثاری همچون «دقیقا نیمه شب»، «افرا»، «من سرباز هخامنشی بودم»، «ساعت‌ها همه خوابند» و «الو لیلی» وجود دارد.