بحث کاربر:جانِ پریش: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی‌ادبیات
پرش به ناوبری پرش به جستجو
جانِ پریش (بحث | مشارکت‌ها)
صفحه‌ای تازه حاوی «پیشنهاداتی در راستای اعتبارسنجی مدخل‌ها، پیرو جلسه نخستین نشست ویکی ادبیات...» ایجاد کرد
 
طراوت بارانی (بحث | مشارکت‌ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
پیشنهاداتی در راستای اعتبارسنجی مدخل‌ها، پیرو جلسه نخستین نشست ویکی ادبیات، یکم آذرماه ۱۳۹۸
<center>'''پیشنهاد برای اعتبارسنجی مدخل‌ها'''{{سخ}}
'''پیرو اولین اتفاق ویکی‌ادبیات، ۱آذر۱۳۹۸'''</center>


_تنظیم و تهیه دستورالعمل یکسان در قالب یک متن مفصل با ریز جزئیات و ارائه آن به اعضا (توضیح: اختلاف سلیقه و عدم ارائه توضیحات یکسان گاهی موجب ابهام ویکی نویس می‌گردد و نتیجه مطلوبی به بار نمی‌آید).
* تنظیم و تهیهٔ شیوه‌نامهٔ یکسان در قالب یک متن مفصل با ریز جزئیات و ارائه آن به اعضا. توضیح اینکه: اختلاف سلیقه و ارائه‌نکردن توضیحات یکسان گاهی موجب ابهام ویکی‌نویس می‌شود و نتیجه مطلوب ندارد.
_تشکیل تیم حرفه‌ای داوری که آگاه به همه‌ی جوانب این طرح و اهداف آن باشند. (بنظر می‌آید جلسه‌ی نقد مدخل‌ها با حضور داورانی که هرکدام دیدگاه خاص خود را، گاهی بدون آگاهی و در نظر گرفتن ماهیت ویکی ادبیات، ارائه می‌دارند و در مواردی نظرات متناقضی مطرح می‌دارند، پیامد کارسازی به دنبال نخواهد داشت و گاهی حتی موجب سردرگمی ویکی نویس می‌گردد).
* تشکیل تیم حرفه‌ایِ داوری که آگاه به همه‌ٔ جوانب این طرح و اهداف آن باشند. به‌نظر می‌آید جلسه‌ٔ نقد مدخل‌ها با حضور داورانی که هرکدام دیدگاه خاص خود را گاهی بدون آگاهی و درنظرگرفتن ماهیت ویکی‌ادبیات، ارائه می‌دادند و گاه نظرات متناقضی مطرح می‌کردند، کارساز نبود و گاهی حتی موجب سردرگمی ویکی‌نویس می‌شد.
* انتخاب افراد شایسته با صلاحیت کافی و لازم و آموزش ابتدایی به آن‌ها با برنامه‌ریزی مناسب‌تر... در قالب کارگاه یا... .
* معرفی و در صورت امکان دراختیارگذاشتن منابع دست‌ِاول مدخل‌ها به ویکی‌نویسان و ایجاد امکانی برای مشورت ویکی‌نویس با افراد و استادان مسلط به موضوع مدخل.
* ترجیح کیفیت بر کمیت. به‌نظر می‌رسد دغدغه برای اضافه‌شدن بر تعداد مدخل‌ها بر دغدغه‌ٔ کیفیت ارجح است. مطمئناً تکمیل مدخل قبلی، دریافت نظرات حقیقاً کارشناسی و رفع نواقص و خطاها سپس شروع مدخلی جدید، تمرکز ذهن ویکی‌نویس را برای کیفیت آنچه می‌نگارد، افزایش دهد.
* جابه‌جایی تعدادی از سرتیترها، به‌عنوان مثال؛ سال‌شمار زندگی در انتهای مدخل. توضیح: مکان قرارگیری سال‌شمار زندگی در میان متن، که فضای زیادی نیز نیاز دارد، هنگام بررسی و مرور مدخل مخاطب را دچار زحمت و بی‌حوصلگی می‌کند؛ چراکه در اغلب مدخل‌ها سال‌شمار با توضیحات مفصل‌تری در قسمت‌های دیگر مدخل آمده است و مخاطب برای رسیدن به ادامه‌ٔ مطلب، ناچار به جست‌وجوی مدام چشم و سپری‌کردن زمان است.{{سخ}}
تغییر جایگاه لید «از میان یادها»، از  قسمت‌های ابتدایی مدخل به میانه‌ٔ متن. به‌نظر می‌رسد این بخش از مدخل، استراحت‌گاهی برای ذهن مخاطب‌ است که اگر بعد از خواندن زندگینامه و نوشته‌های کمی جدی‌تر قرار گیرید، شاید جذابیت محتوا را بیشتر کند.
* استفاده از واژه‌های فارسی در تمام متن و لیدها. برای مثال مواظبت در مقابل استفاده از واژه‌هایی مثل مقالات
* و در پایان، یک درخواست؛ درصورت امکان، راه‌حل مناسب‌تری برای لینک‌دادن به برخی واژه‌ها که به رنگ قرمز یا آبی درمی‌آیند، پیاده شود. نحوه‌ٔ نوشتن تیتر مدخل‌ها به‌شکلی خاص و پیاده‌کردن همان شکل برای ایجاد لینک، زمان زیادی از ویکی‌نویس می‌گیرد. اینکه گاهی نام مستعار شاعر یا نویسنده است و گاهی نام اصلی، گاهی پیشوند و پسوند دارد و گاهی نه، نیم‌فاصله‌ها... و... اگر این امکان باشد که نام‌های مرتبط با آن شخص مدنظر و البته صحیح از نظر املایی، در برنامه‌نویسی اعمال شود و هنگام لینک شناسایی و به‌رنگ آبی درآید، زمان زیادی به ویکی‌نویسان بازمی‌گردد.


_انتخاب افراد شایسته با صلاحیت کافی و لازم، و آموزش ابتدایی به آنها با برنامه‌ریزی مناسب‌تر... (در قالب کارگاه و یا...).  
(نکته: این موارد صرفاً پیشنهاد بودند و قطعاً ایرادهایی بر آن‌ها وارد است که من بی‌اطلاعم. جسارتم را ببخشید.


_معرفی و در صورت امکان در اختیار گذاشتن منابع دست اول مداخل و مقالات مرتبط، به ویکی نویسان و ایجاد امکانی برای مشورت ویکی نویس با افراد و اساتید مسلط به موضوع مدخل.
'''بااحترام'''{{سح}}
 
'''موهبت پیرغیبی'''
_ترجیح کیفیت بر کمیت... (بنظر می‌رسد در مواردی دغدغه برای اضافه شدن بر تعداد مدخل‌ها، بر دغدغه‌ی کیفیت ارجح است. شاید تکمیل مدخلی و شروع مدخلی دیگر، تمرکز ذهن ویکی‌نویس را برای بالابردن کیفیت آنچه می‌نگارد، بالاتر برد...)
 
_جابه‌جایی تعدادی از سرتیترها، به عنوان مثال؛ سال‌شمار زندگی در انتهای مدخل. (توضیح: مکان قرارگیری سال‌شمار زندگی در میان متن، که فضای زیادی نیز به خود اختصاص می‌دهد، در هنگام بررسی و مرور مدخل مخاطب را دچار زحمت و بی‌حوصلگی می‌کند، چراکه اغلب موارد سال‌شمار در توضیحات مفصل‌تری در قسمت‌های دیگر مدخل آمده است، و مخاطب برای رسیدن به ادامه‌ی مطلب، ناچار به جستجوی مدام چشم و سپری کردن زمان است.)
تغییر جایگاه لید «از میان یادها» یا همان داستانک پیشین، از  قسمت‌های ابتدایی مدخل به میانه‌ی متن... (بنظر می‌رسد داستانک‌ها به منزله، استراحت‌گاهی برای ذهن مخاطب‌اند که شاید اگر بعد از خواندن زندگینامه و نوشته‌های کمی جدی‌تر می‌آمدند، جذابیتشان را بیشتر می‌نمایاندند...).
 
_استفاده از واژه‌های فارسی در تمام متن و لیدها. برای مثال مواظبت در مقابل استفاده از واژه‌هایی مثل مقالات، مراسمات، و جمع‌های این‌چنینی...
 
_و در پایان، یک درخواست؛ درصورت امکان، راه‌حل مناسب‌تری برای لینک دادن به برخی واژه‌ها که به رنگ قرمز یا آبی درمی‌آیند، پیاده شود. نحوه‌ی نوشتن تیتر مدخل‌ها به شکلی خاص و پیاده کردن همان شکل برای ایجاد لینک، زمان زیادی از ویکی‌نویس می‌گیرد. اینکه گاهی نام مستعار شاعر یا نویسنده است و گاهی نام اصلی، گاهی پیشوند و پسوند دارد و گاهی نه، نیم‌فاصله‌ها... و... اگر این امکان وجود داشته باشد که نام‌های مرتبط با آن شخص مورد نظر و البته صحیح از نظر املایی، در برنامه‌نویسی اعمال شود و هنگام لینک شناسایی و به رنگ آبی دراید، زمان زیادی به ویکی‌نویسان بازمی‌گردد.
 
(نکته؛ این موارد صرفا پیشنهاد بودند و قطعا ایرادهایی بر آنها وارد است که من از آنها بی‌اطلاعم. جسارت مرا ببخشید)
با احترام
موهبت پیرغیبی

نسخهٔ ‏۵ آذر ۱۳۹۸، ساعت ۱۶:۴۹

پیشنهاد برای اعتبارسنجی مدخل‌ها
پیرو اولین اتفاق ویکی‌ادبیات، ۱آذر۱۳۹۸
  • تنظیم و تهیهٔ شیوه‌نامهٔ یکسان در قالب یک متن مفصل با ریز جزئیات و ارائه آن به اعضا. توضیح اینکه: اختلاف سلیقه و ارائه‌نکردن توضیحات یکسان گاهی موجب ابهام ویکی‌نویس می‌شود و نتیجه مطلوب ندارد.
  • تشکیل تیم حرفه‌ایِ داوری که آگاه به همه‌ٔ جوانب این طرح و اهداف آن باشند. به‌نظر می‌آید جلسه‌ٔ نقد مدخل‌ها با حضور داورانی که هرکدام دیدگاه خاص خود را گاهی بدون آگاهی و درنظرگرفتن ماهیت ویکی‌ادبیات، ارائه می‌دادند و گاه نظرات متناقضی مطرح می‌کردند، کارساز نبود و گاهی حتی موجب سردرگمی ویکی‌نویس می‌شد.
  • انتخاب افراد شایسته با صلاحیت کافی و لازم و آموزش ابتدایی به آن‌ها با برنامه‌ریزی مناسب‌تر... در قالب کارگاه یا... .
  • معرفی و در صورت امکان دراختیارگذاشتن منابع دست‌ِاول مدخل‌ها به ویکی‌نویسان و ایجاد امکانی برای مشورت ویکی‌نویس با افراد و استادان مسلط به موضوع مدخل.
  • ترجیح کیفیت بر کمیت. به‌نظر می‌رسد دغدغه برای اضافه‌شدن بر تعداد مدخل‌ها بر دغدغه‌ٔ کیفیت ارجح است. مطمئناً تکمیل مدخل قبلی، دریافت نظرات حقیقاً کارشناسی و رفع نواقص و خطاها سپس شروع مدخلی جدید، تمرکز ذهن ویکی‌نویس را برای کیفیت آنچه می‌نگارد، افزایش دهد.
  • جابه‌جایی تعدادی از سرتیترها، به‌عنوان مثال؛ سال‌شمار زندگی در انتهای مدخل. توضیح: مکان قرارگیری سال‌شمار زندگی در میان متن، که فضای زیادی نیز نیاز دارد، هنگام بررسی و مرور مدخل مخاطب را دچار زحمت و بی‌حوصلگی می‌کند؛ چراکه در اغلب مدخل‌ها سال‌شمار با توضیحات مفصل‌تری در قسمت‌های دیگر مدخل آمده است و مخاطب برای رسیدن به ادامه‌ٔ مطلب، ناچار به جست‌وجوی مدام چشم و سپری‌کردن زمان است.

تغییر جایگاه لید «از میان یادها»، از قسمت‌های ابتدایی مدخل به میانه‌ٔ متن. به‌نظر می‌رسد این بخش از مدخل، استراحت‌گاهی برای ذهن مخاطب‌ است که اگر بعد از خواندن زندگینامه و نوشته‌های کمی جدی‌تر قرار گیرید، شاید جذابیت محتوا را بیشتر کند.

  • استفاده از واژه‌های فارسی در تمام متن و لیدها. برای مثال مواظبت در مقابل استفاده از واژه‌هایی مثل مقالات
  • و در پایان، یک درخواست؛ درصورت امکان، راه‌حل مناسب‌تری برای لینک‌دادن به برخی واژه‌ها که به رنگ قرمز یا آبی درمی‌آیند، پیاده شود. نحوه‌ٔ نوشتن تیتر مدخل‌ها به‌شکلی خاص و پیاده‌کردن همان شکل برای ایجاد لینک، زمان زیادی از ویکی‌نویس می‌گیرد. اینکه گاهی نام مستعار شاعر یا نویسنده است و گاهی نام اصلی، گاهی پیشوند و پسوند دارد و گاهی نه، نیم‌فاصله‌ها... و... اگر این امکان باشد که نام‌های مرتبط با آن شخص مدنظر و البته صحیح از نظر املایی، در برنامه‌نویسی اعمال شود و هنگام لینک شناسایی و به‌رنگ آبی درآید، زمان زیادی به ویکی‌نویسان بازمی‌گردد.

(نکته: این موارد صرفاً پیشنهاد بودند و قطعاً ایرادهایی بر آن‌ها وارد است که من بی‌اطلاعم. جسارتم را ببخشید.

بااحترامالگو:سح موهبت پیرغیبی